+386 41 386 945 info@barka-ljubljanica.si

CENIK

URNIK PLOVB

Januar – april: V tem obdobju je velika verjetnost vremenskih nevšečnosti in posledično verjetnost slabih razmer na reki, ki onemogočajo plovbo. V takšnih primerih seveda prekinemo z izvajanjem plovb in se v mesto vrnemo, ko se razmere spet zadosti umirijo, da lahko nemoteno opravljamo naše poslanstvo. Pokličite nas za več informacij ali nam pišite na naš elektronski naslov.

Maj – september: Vsako polno uro, prva plovba ob 11. uri, zadnja plovba običajno ob 19. uri. Plovbe ob 20. uri ali kasneje se organizirajo skladno s predhodnim povpraševanjem. Pokličite nas za več informacij. S krajšanjem dneva v jeseni se zadnje plovbe izvajajo prej. Trajanje posamezne plovbe je 50 minut.

Oktober: Vsako polno uro, prva plovba na začetku meseca ob 11. uri, kasneje ob 12. uri. Zadnja redna dnevna plovba na začetku meseca je predvidena ob 16. uri, na koncu meseca pa zaradi krajšanja dneva ob 15. uri.

November: Vsako polno uro, prva dnevna plovba je predvidena ob 12. uri, zadnja ob 15. uri. Ob zadostnem zanimanju lahko plovbo izvedemo tudi ob 16. uri. Trajanje posamezne plovbe je 50 minut, s prižigom prazničnih lučk v mestu pa preidemo na decemberski režim plovb.

December:

– med tednom začnemo s 25-minutnimi plovbami ob 16:00 uri in jih nato izvajamo na vsakih 30 minut. Zadnja dnevna redna 25-minutna plovba je predvidena ob 20:00 uri oziroma skladno s povpraševanjem.

– ob sobotah in nedeljah nudimo tudi 50-minutne plovbe ob 13:00, 14:00 in ob 15.00 uri, nato pa začnemo z našimi 25-minutnimi popoldanskimi in večernimi plovbami na vsakih 30 minut med 16. in 20. uro. Zadnja večerna plovba je tako predvidena ob 20:00 uri oziroma skladno s povpraševanjem.

Dodatne informacije:

Za posebne oblike plovb, na primer za zaključene družbe, poslovna srečanja, poroke in drugo, je potreben predhodni dogovor. Zaradi takšnih izrednih plovb se lahko spremeni urnik rednih plovb, zato priporočamo, da se predhodno pozanimate glede urnika plovb s klicem na spodaj navedeno telefonsko številko.

Kot družba z omejeno odgovornostjo na trgu delujemo skladno z ekonomskimi zakoni povpraševanja in ponudbe. V obdobju izven glavne turistične sezone našo ponudbo prilagajamo povpraševanju. To pomeni, da so v našem urniku tudi dnevi, ko zaradi manjšega povpraševanja strank ne izvajamo plovb po Ljubljanici. Priporočamo vam, da nas predhodno pokličete in preverite, kdaj plujemo.

V primeru servisnih posegov, nadgradenj in ostalih popravil na plovilu si kot izvajalec plovb pridržujemo pravico, da plovbe v tem času opravimo z nadomestnim plovilom, kot sta na primer ladnjica Ponirek III in Mala Zala. Zahvaljujemo se vam za vaše zaupanje in razumevanje.

DARILNI BON

Plovba skozi slovensko prestolnico po reki Ljubljanici je svojevrstno doživetje in zato kot takšna zelo primerno darilo za vse, ki vam veliko pomenijo.

Naj tudi vaši najbližji družinski člani, prijatelji, sosedje, sodelavci ali zgolj znanci doživijo čarobnost ogleda mesta Ljubljane s čudovite rečne perspektive.

V podjetju Lakercraft d.o.o. nudimo možnost nakupa dveh oblik darilnega bona.

Prvi darilni bon je splošne narave. Namenjen je koriščenju na vseh naših rednih 50-minutnih plovbah skozi celo koledarsko leto. Velja za vsa plovila, s katerimi upravljamo.

Število udeležencev plovbe določi naročnik darilnega bona sam. Temu ustrezno se potem oblikuje tudi končna cena darilnega bona.

Cena splošnega darilnega bona za enega potnika starejšega od 12 let je 14 evrov, za otroka med šestim in dvanajstim letom pa 7 EUR.

Drugi darilni bon je namenjen romantični plovbi za dve osebi.

Plovba skozi slovensko prestolnico v družbi najdražje osebe na naši leseni barki Ljubljanici je v zadnjem desetletju postal pravi pravcati sinonim za romantiko.

Udeleženca romantične plovbe postrežemo s kozarcema penine in potičko iz butika lePotica.

Cena darilnega bona za romantično plovbo po reki Ljubljanici je 45 evrov.

Obe verziji darilnih bonov lahko kupite na krovu naše ladjice, na našem vstopnem mestu na Bregu, Novi trg v Ljubljani, pod spomenikom Ivanu Hiribarju.

Darilna bona je možno naročiti tudi preko elektronske pošte info@barka-ljubljanica.si.

V tem primeru vam bomo izbrani darilni bon s sedeža podjetja Lakercraft d.o.o. po pošti poslali na v elektronskem sporočilu naveden hišni naslov, stroške nakupa pa boste poravnali po priloženem računu.

Prosimo vas, da pri naročanju darilnih bonov s poštno dostavo, upoštevate dostavne roke.

ODPOVEDI

Naša iskrena želja je, da bi vseskozi nemoteno izvajali plovbe po reki Ljubljanici v veselje vseh naših obstoječih in novih gostov ter poslovnih strank. Žal pa stvari ne gredo vedno po naših pričakovanjih. V takšnih primerih moramo žal odpovedati plovbo ali več njih.

Mehanske ali druge tehnične težave so seveda nadležni vzrok, da moramo plovbo ali plovbe odpovedati, dokler težav ne odpravimo. Varnost naših gostov je za nas seveda prioriteta, zato plujemo in plovbe izvajamo le s tehnično brezhibnimi plovili. V letu 2022 in 2023 smo našteli manj kot pet primerov, ko smo morali za nekaj ur prekiniti plovbe.

Bolezen ali poškodba člana posadke lahko privede do tega, da moramo odpovedati plovbo ali plovbe. Do tega na srečo že dolgo ni prišlo, kljub temu pa imamo kar nekaj rezervnih članov posadke, ki jih lahko vpokličemo v zelo kratkem času.

Načrtovane prireditve, načrtovana vzdrževalna ali druga nujna dela na reki so zelo redek vzrok odpovedi plovbe ali plovb. Kljub temu včasih pride do takšne situacije, ko moramo delno ali v celoti odpovedati plovbo ali plovbe po reki Ljubljanici.

Vremenske razmere in posledično stanje na reki zelo vplivajo na urnik plovb. V primeru izredno slabega vremena, megle in/ali prevelikega pretoka reke moramo žal tudi prekiniti z izvajanjem plovb. V tej kategoriji je naša največja ovira prav prevelik pretok reke. Imenujemo ga višja sila z veliko začetnico, tako imenovani force majeure.

V primeru povečanega pretoka reke Ljubljanice plovbe izvajamo do vrednosti okoli 100 kubičnih metrov na sekundo (100.000 litrov na sekundo), v res izjemnih primerih do vrednosti 120 kubičnih metrov na sekundo (120.000 litrov na sekundo). V primeru, da se s povečanjem pretoka poveča tudi možnost trka z naplavinami, ki jih nosi reka, plovbe odpovemo že dosti prej.

Naše operativne odločitve sprejemamo na podlagi vrednosti trenutnega pretoka reke Ljubljanice na merilnem mestu Postaja Moste 1 – Ljubljanica, s katerim upravlja Agencija RS za okolje (ARSO) v sklopu Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije:

NAŠI STIKI

obiščite nas

Breg 1, pri Novem trgu, Ljubljana

Pokličite nas

041 386 945 (med 9. in 20. uro)

pišite nam

info@barka-ljubljanica.si

KJE se nahajamo?

Privez naše ladjice se nahaja na vstopno izstopnem mestu pri Bregu pri Novem trgu (Breg – Keller), pod spomenikom nekdanjemu ljubljanskemu županu Ivanu Hribarju. Na tem mestu naše goste pred redno plovbo vkrcamo in po zaključku tudi izkrcamo.

V primeru, da v mesto prihajate z vozilom, ga lahko najbližje parkirate na parkirišču pri Križankah (Nuk II) ali na Kongresnem trgu (PH Kongresni trg). Od tam ste peš hitro pri reki Ljubljanici.

Zasedenost ljubljanskih parkirišč lahko preverite na tej povezavi.

 

KMALU z novo FACEBOOK STRANJO

V letu 2024 bomo zopet prisotni tudi na družabnih omrežjih, kot je recimo Facebook. Predstavili bomo novo Facebook stran naše posodobljene lesene lepotice barke Ljubljanice z željo, da bi se s tem še bolj povezali z vami, našimi domačimi gosti in plovb po Ljubljanici željnimi tujimi obiskovalci! Trenutno uradno na Facebooku, kot tudi na drugih družabnih omrežjih, (še) nismo prisotni, čeprav so strani iz preteklosti, s katerimi nismo več povezani, še vedno dosegljive.