+386 41 386 945 info@barka-ljubljanica.si

Barka ljubljanica

Vabljeni na redne dnevne plovbe. Našim gostom nudimo tudi zasebni najem naše lesene barke s posadko. Na vašo željo tudi z licenciranim turističnim vodnikom.

POTEK PLOVBE

Redne plovbe, ki jih z našo barko Ljubljanico izvajamo skozi vse leto, v manjšem obsegu tudi v decembru, trajajo 50 minut. Odrinemo z Brega proti jugu, proti rečnemu toku. Kmalu smo pod Šentjakobskim in nato Hradeckega mostom. Nadaljujemo plovbo mimo izliva Gradaščice v Ljubljanico, nato se nam pogled odpre na urejeno nabrežje Trnovskega pristana. Pri Špici, nekdanjem mestnem kopališču, zavijemo desno. Na levi strani je vstop v Gruberjev prekop, ki so ga zgradili v 18. stoletju, v njem pa marina za rečne ladjice. Mimo veslaškega kluba Ljubljanica in nato kajak in kanu kluba priplujemo do Livade. Takoj za mostom Hladnikove ceste obrnemo nazaj proti centru mesta. Med plovbo se nam odpirajo čudoviti pogledi na ljubljanski grad, Prule, staro mestno jedro, Čevljarski most, lokal na vodi Makalonca, Frančiškansko cerkev, Tromostovje in Plečnikove tržnice. Plovbo nadaljujemo pod Mesarskim mostom (2010), imenovanim tudi most zaljubljencev, čudovitim Zmajskim mostom (1901) in pod Žitnim mostom (2010). Obrnemo tik pred Plečnikovimi zapornicami in se vrnemo nazaj na Breg.

Decembrske popoldanske in večerne plovbe so osredotočene na (pred)praznično okrašeni in razsvetljeni del mesta ob Ljubljanici. Z Brega odplujemo proti Trnovskemu pristanu, kjer obrnemo nazaj proti središču mesta. Plujemo pod Hradeckega mostom, Čevljarskim mostom, Ribjo brvjo, Tromostovjem, Mesarskim in Zmajskim mostom. Plovba traja 25 minut, izvajamo pa jih v 30 minutnem taktu. Na krovu poleg ostalih pijač nudimo tudi kuhano vino in čaj. Zaradi čarobnosti lučk se plovbe v tem obdobju pretežno izvajajo v popoldanskem in večernem času.

Med januarjem in aprilom skušamo plovbe izvajati vsakodnevno, čeprav smo v tem času bolj podrejeni vremenskim razmeram in posledičnim razmeram na reki. Prosimo vas, da se v tem časovnem obdobju predhodno pozanimate o našem urniku plovb tako, da stopite v stik z nami.

Vljudno vas vabimo, da si ogledate naš cenik in urnik plovb.

LET že plujemo

PREPELJANIH GOSTOV

ZASEBNIH DOGODKOV letno

PREPLUTIH KILOMETROV

PLOVBE Z VODNIKOM

V sodelovanju z Vodniško službo Turizma Ljubljana vam pomagamo izbrati najprimernejšo vodnico ali vodnika.

Naj bo klasično ali razgibano, poznavalsko ali simpatično, turistični vodniki vam z veseljem in strokovno predstavijo mesto Ljubljana z rečne perspektive, v več svetovnih jezikih.

Vodeni ogledi potekajo po vnaprejšnjem dogovoru. Prosimo, da nas za podrobnejše informacije pokličite na našo mobilno številko 041 386 945 ali nam pošljete e-pošto na naslov info@barka-ljubljanica.si.

SPOMINI, KI OSTANEJO

Plovba z našo leseno barko po reki Ljubljanici je edinstveno doživetje, ki vam bo za vedno ostalo v spominu. V spodnjem video zapisu si lahko ogledate potek naše plovbe.

KAKŠNE so VAŠe želje?

MOŽNOST NAJEMA

Poslovna srečanja in tako imenovani team buildingi, praznovanja rojstnih dni, dekliščine in fantovščine, obletnice in turistični ogledi za skupine.

To je le nekaj priložnostnih razlogov za najem naše barke s posadko.

Prosimo, da nas za več podrobnosti pokličite na mobilno številko 041 386 945.

PLOVBA PO VAŠI MERI

Imate posebne želje, ki bi vašo plovbo naredile še privlačnejšo?

Stopite v stik z nami in skušali se bomo prilagoditi tudi vašim najzahtevnejšim željam.

Prosimo, da nas za več podrobnosti pokličite na mobilno številko 041 386 945.

PLOVBa Z VODENJEM

Hola! … Bonjour! … Hello! … Guten tag! … Buongiorno! … привіт! … 你好 … تحيات! … Dobar dan! … Szia! …

Vodene plovbe izvajamo tudi v tujih jezikih! Za organizacijo vodene plovbe je potreben vnaprejšen  dogovor.

Prosimo, da nas za več podrobnosti pokličite na mobilno številko 041 386 945.

Posebna plovba

Parom nudimo posebno obliko plovbe – romantično plovbo s pogostitvijo. Po želji pripravimo ponudbo za vsako stranko posebej, skladno z njenimi željami in povpraševanjem.

Prosimo, da nas za več podrobnosti pokličite na mobilno številko 041 386 945.

Želite, da vam pripravimo plovbo po meri?

Druženje s sodelavci, fantovščina ali dekliščina, rojstnodnevne zabave in še več … izpolnimo lahko tudi najzahtevnejše želje!